tonsoftattoos.com - tattoo gallery and tattoo news site.

Tattoo conventie Den Haag – Riff Raff

October 16th, 2005 · 1 Reactie 

Al behoorlijk getriggered door de gigamooie maar niet zo handige website reisden we zondagochtend per trein af naar Den Haag. Bij onze aankomst rond 14.00u op het Spui zagen we van buitenaf al een aantal graffiti-artiesten in de weer met hun spuitbussen. Na een entreekaart gekocht te hebben (12 euro p.p.) liepen we door naar binnen waar de weedlucht ons een hartelijk welkom heette.

De 3 zalen met de 60 internationale en nationale tattoo-artiesten waren niet volop gevuld, alsof alles nog op gang moest komen. Later in de middag waren gelukkig meer stands bezet en werd her en der ook een tattoo gezet. Zover waren we nog niet erg onder de indruk van het hele festijn.
Het drukwerk van Jasper Fijnvandraat was vrij aardig maar mijns inziens niet echt een toevoeging op het hele gebeuren. De comicart en graffiti daarentegen wel. Daar werd hard en serieus gewerkt en er waren ook bijzondere dingen te zien.

Een leuk standje met verkoop van tattoorelated artikelen (porcelain painting) dat wel degelijk een vermelding verdient: Be-Bop-A-Hula! Geweldig handgeschilderd spul, helaas vrij aan de prijs.

Bij de stand van Tattoo Mania werd iemand voorzien van een mooi New School stuk op zijn been. Dat was het betere werk!
De stand van de vriendelijke & vrolijke tattoeerder Tattoo Gert was drukbevolkt (vooral met familieleden).
Jeroen van Yugen Tattoo was flink aan het prikken. Elke keer weer op conventies raak ik gefascineerd door zijn techniek. We zagen hem een knap armstuk maar ook een skull op iemands hand zetten. Zowel dunne scherpe lijnen als dik schaduwwerk zit hem gewoon in de vingers.

Over het tattoogebeuren verder is mijn mening dat er zelfs slechte tattoeerders tussen zaten. Het niveau was niet heel hoog. Erg jammer. Maar gelukkig was de band wel ok. En het natje en droogje ook. Een nare opmerking: er was niet eens koffie…

Ik ben van mening dat ik het ondanks dat ik het echt een lauw festival vond niet had willen missen.

Marisa

En dan hebben we natuurlijk de foto’s nog. Helaas zijn vele van slechte kwaliteit omdat het niet onze eigen camera was en we dus even moesten leren omgaan met het ding.

Categoriën: Conventies

1 reactie tot nu toe ↓

  • Kunst van Jasper | Tons of Tattoos // Feb 7, 2008 om 20:18:12

    […] Riff Raff 2005: het spektakel waar verscheidene vormen van toegepaste kunst elkaar zouden ontmoeten had o.a. op zijn programma Jasper Fijnvandraat staan. Op het eerste gezicht vond ik zijn werk (vooral lino’s) niet zo speciaal, ik zag wel duidelijk de link naar de tattooscene maar de onderwerpen waren me niet spannend genoeg. Voor de zekerheid nam ik toch zijn kaartje mee naar huis om er later nog eens naar te kijken op internet. En dat was een goed plan! Zie hier een houtsnede van zijn hand en 3 lino’s. Dus mocht je iets leuks zoeken voor in je interieur surf dan naar jasperwerk.nl […]