tonsoftattoos.com - tattoo gallery and tattoo news site.

Spijt van je tattoo?

November 10th, 2005 · 17 Reacties 

Er bestaan een aantal manieren om een tattoo te verwijderen en geen enkele optie is perfect. Mocht je er toch voor kiezen de naam van je ex of die doodshoofdjes die niet meer bij je passen te laten verdwijnen dan heb je de volgende opties:

Cover Up
Als je nog steeds wel een tattoo wilt maar niet hetgeen je nu hebt dan zou je een cover up kunnen overwegen. Een cover up is altijd groter. Het probleem wat je nu hebt is dat je moet nadenken over een nieuwe tattoo die de oude kan maskeren en die je mooier en beter bij jezelf vindt passen zodat je niet alsnog over 5 jaar de tattoo weer wilt laten verwijderen. Deze beslissing is dus in weze moeilijker dan het kiezen van je eerste tatoeage omdat je iets moet kiezen waarin je oude tattoo verwerkt wordt of in opgaat of iets wat het compleet kan maskeren.
Kies een creatieve tattoeerder die hier ervaring mee heeft.

Cover ups kosten over het algemeen meer geld dan een nieuwe tattoo. Veelal wordt een cover up op maat getekend en zal meer tijd in beslag nemen omdat men voorzichtiger te werk moet gaan. Neem die tijd ook i.v.m. de uiteindelijke resultaten en ga niet af op de prijs die een tattoeerder vraagt maar liever op zijn of haar ervaringen en ideeën.


Operatieve verwijdering

Een tattoo kan chirurgisch verwijderd worden door het totale beeld weg te snijden waarna de wond dichtgenaaid wordt. Niet de meest mooie manier want je houdt altijd een litteken. Soms wordt de huid eerst opgerekt door onder de tatoeage een ballon te plaatsen.

Schaven en/of zuren
Ouderwetse en pijnlijke methodes waarbij het uitblijven van littekens niet kan worden gegarandeerd. Uiteraard bij voorkeur chirurgisch uitgevoerd.

Plus- en minpool
Een andere methode van tatoeage-verwijdering die vaak gebruikt wordt, is die met een min- en een pluspool. Naast de tattoo wordt een minpool geplaatst en met een pluspool wordt heen en weer over de tatoeage bewogen. Hierdoor worden de moleculen van de ingebrachte inkt van de tatoeage stuk geschoten en wordt de opperhuid verwijderd. Vervolgens gaat het inktpigment van de afbeelding in de korst zitten. De korst neemt de kleurstoffen op en laat vanzelf een keer los, met de kleurpigmenten. Je opperhuid wordt hiermee weggebrand. Als je daarna een middeltje op de wond smeert, zou het toegevoegde lood de inkt uit de huid halen.

Laser
Een van de beste methodes voor tatoeageverwijdering met een behoorlijke kans van slagen. Het kost wel een hoop geld en er kan nog steeds littekenweefsel ontstaan. Ook kan de huid verkleuren.
De nadelen van laseren zijn o.a. dat niet alle kleuren even makkelijk weg zijn. De donkere kleuren verdwijnen over het algemeen makkelijker dan de felle lichte kleuren. Sommige kleuren worden eerst zelfs donkerder eer het vervagen begint (oxydatie onder de huid).
Over het algemeen zijn er verschillende sessies nodig om een tattoo te laten verdwijnen. Voor de ene persoon zijn de sessies pijnlijker dan voor de andere.

IPL
In plaats van laser wordt sinds kort ook met licht gepulsed (dit noemt men IPL – Intense Pulse Light). Deze methode is blijkbaar minder pijnlijk dan de ‘normale laser’ maar wel meer effectief.
IPL doet wel meer pijn aan je portomonnee.

Prikpen
Een andere optie is een verwijdering met behulp van een prikpennetje. Hiermee wordt de huid aangestipt. Er ontstaan kleine openingen, waardoor de kleurstoffen naar buiten komen. Het resultaat is al na één behandeling te zien.

Doe-het-zelf cremes
Naast al deze oplossingen bestaan er natuurlijk ook nog de min of meer discutabele cremes die er voor zouden zorgen dat je tattoo vervaagd. O.a. Tat B Gone en Tattoo-Off

Categoriën: Tattoo · Weetjes

17 reacties tot nu toe ↓

 • Fieke // Mar 14, 2007 om 11:31:34

  hallo,

  Ik ben op zoek naar iemand die zijn tattoeage wil laten verwijderen. Ik ben vierdejaars student op de kunstacademie en studeer af voor fotografie. Ik zou graag een reportage willen maken van iemand die dus spijt heeft van de tattoeage. Het gaat mij om het verhaal eromheen. Wie helpt mij??????

 • Roy // Mar 20, 2007 om 21:10:17

  Misschien de vraag eens op het forum posten. Daar wordt er in elk geval op gereageerd.

 • Toon // Sep 6, 2007 om 10:35:56

  Ik heb een 35 jaar oud doodshoofd op mijn bovenarm. Deze wil ik laten coveren. Weet nog niet exact wat er over moet. Maar ben wel aan het zoeken naar een “vakman ” die dit in zijn vingers heeft. Wie kan mij aan wat adressen helpen van vaklui?

 • Queen B // Jan 31, 2008 om 16:42:34

  Gewoon even bij een shop binnen lopen… De mensen die het zetten weten in de regel ook het beste hoe je er weer vanaf komt 😉

 • Nirmalie // Jan 31, 2008 om 21:49:19

  hmm ja daar zit wat in natuurlijk, haha bedankt.

 • sanne // Jun 12, 2008 om 15:59:30

  Ik neem later ook een tatoeage jullie?

 • Nirmalie // Jul 24, 2008 om 10:04:01

  Hoi Micky,

  Ik was eigelijk heel erg benieuwd wat jij van de behandeling vind als je er al een hebt gehad.

  Ik heb iemand geinformeerd die erg thuis is in de tattoo wereld en die was er niet erg positief over omdat er chemicaliën in de huid worden geinjecteerd en daar zijn al veel ongelukken mee gebeurd.

  Toch ben ik nieuwschierig en zou ik toch willen weten wat jou menig is als je dus een behandeling hebt gehad.

 • Micky // Jul 24, 2008 om 23:19:04

  Hey Nirmalie,

  ik heb inmiddels ‘n 1e behandeling gehad & ‘t is me 100% meegevallen!
  In tegenstelling tot hoe onjuist jij helaas geiinformeerd bent,kan ik je wel vertellen dat de vloeistof op natuurlijke basis is,als ‘t chemisch was geweest was ik ‘r nog niet eens aan begonnen…maar zoals met ieder produkt zijn ‘r de ”voors & tegens”!

  Daar komt bij dat de kans op littekenvorming nihil is,mits je jezelf natuurlijk houdt aan de eenvoudige instructies & je de vloeistof & je eigen lichaam rustig z’n werk laat doen!

  Ik ben afgegaan op m’n gevoel & heb ‘r alle vertrouwen in dat dankzij deze methode m’n tattoeages zonder littekens zullen verdwijnen!

  Mocht je nog vragen hebben dan mail je gerust…

 • Micky // Jul 25, 2008 om 05:41:00

  P.S. de behandeling voelt ‘tzelfde als tattoeeren…
  Op de behandelde plekken (cirkeltjes van zo’n 0,5 cm) gaan zich korstjes vormen & deze gaan d’r vanzelf af,dus niet gaan krabben…
  Ik ga nu dus heel geduldig afwachten tot deze er vanzelf afgaan & pas dan kan ‘k je meer vertellen…

  Hopelijk laat je jezelf niet afschrikken door de ”cowboyverhalen”,laat je goed informeren & ga af op je gevoel!

 • Nirmalie // Jul 25, 2008 om 10:07:41

  Dat de producten op natuurlijke basis zijn, veranderd de zaak wel. Ben er erg voorzichtig mee, na het zien van verschillende verminkte mensen. Ik zou zelf een laser behandeling doen maar doordat het een kleuren tattoo is gaat het erg lang duren en ik wil er zo snel mogelijk vanaf.

  Micky, hou me maar op de hoogte want ik zou graag willen weten hou je erover een paar weken op gereageerd hebt.

  Alvast bedankt.

  Groetjes Nirmalie

 • Serko // Mar 15, 2010 om 01:07:23

  ik heb een cover up laten doen in den haag over mijn naam heen maar zit er niet mooie uit mijn vraag is weet er iemand een goede tattoo artiest in nl die goede mooie cover ups kan maken .

  hoor van jullie thnx btw.

 • Tattoo Off // May 15, 2010 om 17:09:17

  Nice improvements on some pretty ugly tattoo’s!

 • Ruben // Jul 5, 2010 om 21:12:59

  Hoi,

  ik heb een nogal veel te grote tattoo op mijn rug/schouder en een beetje borst. Is veel groter geworden dan gepland… Heb er echt veel spijt van en wil het liefst helemaal er van af! Heeft iemand ervaring met weglaceren? En vooral grote tattoos? Ik hoop dat iemand mij kan mailen… Ajb 🙁 zal me echt helpen!

  gr.

  Ruben

 • oem store // Mar 2, 2011 om 23:10:47

  I just can not imagine with incredibly blog greatly that warned me! God bless yo

 • oem store // Mar 2, 2011 om 23:17:44

  I do not even know with strong you blog greatly that helped me Thank you

 • Shirley // Jun 24, 2011 om 09:36:05

  ow ow ow wat heb ik toch een spijt van een tattoo die ik afgelopen week heb gezet op een zeer zichtbare plek… wat heeft meneer tattoeerder slecht geluisterd naar mij en gewoon lekker grofweg zijn eigen gang gegaan. Resultaat: Balen als een stekker. Tips: KIJK goed mee en zeg alles als het je niet aanstaat ookal wil je niet zeuren tegen de tattoeerder want spijt hebben is 1 ding wat je echt niet wil van een tattoo!!!

 • Shirley // Jun 24, 2011 om 09:43:15

  Weet iemand zo of je met een prikpen of laser ook bv alleen 2 verkeerdom gezette letters ( 🙁 !! ) kan verwijderen of moet dan toch echt gelijk de hele tattoo eraf?