tonsoftattoos.com - tattoo gallery and tattoo news site.

Engelen Tattoo

December 16th, 2005 · 5 Reacties 

Tattoos van engelen worden door de jaren heen steeds populairder. Wat ook de reden moge zijn, als je een maal een engelentattoo hebt is het alsof je altijd een beschermengeltje bij je draagt.

Tattoos van engelen zijn er in alle formaten. Soms zie je kleine beschermengelen op handen of schouders en andere engelentattoos zijn weer extreem groot en nemen de hele rug in.
Veelal komen de designs uit de renaissanceperiode en de middeleeuwen.

Wat nu erg ‘modern’ is, is om in plaats van een complete engel in vol ornaat alleen engelenvleugels over de schouders en rug te laten tattoeeren. Al dan niet met gedachte dat men zelf een engel is.
Overigens zie je dit ook wel eens met duivelvleugels.

(voor meer plaatjes en de gallery klik je verder)

Soms laten mensen een engel op hun lichaam prikken ter nagedachtenis en uit dankbaarheid naar een overleden dierbaar persoon. Engelen beschermen ons volgens vele geloofsbeleidenissen.
Het is een manier om iemand voor altijd bij je te dragen.

Dan zijn er ook nog mensen die kiezen voor een engeltje en een duiveltje. Dit soort tattoos zie je overigens in vele vormen. Bijvoorbeeld als cartoon uitgevoerd maar ook als bijvoorbeeld zwaluwtjes of zelfs alleen de kleur die het goed en kwaad aanduidt (rood voor het slechte en blauw voor het goede.) Ze staan voor het goede en het slechte in de mens, iets wat iedereen heeft en waar men graag een balans in heeft.

Categoriën: Symboliek · Tattoo · Tattoo gallery

5 reacties tot nu toe ↓

 • Tons of Tattoos » Blog Archive » Prijsvraag Tattoo Herco // Dec 23, 2005 om 17:37:39

  […] Rogier, gefeliciteerd! Als ik dan nog een ideetje mag aandragen voor je gewonnen tattoo: Engelen! Daar staat vast een leuk idee tussen […]

 • zoe // Aug 5, 2007 om 18:26:17

  ik wil binnekort ook 2 vleugels laten tattooeren en mijn oog is gevallen op die eerste foto van die vrouw met die vleugels en die sterren.. ik vind die vleugels zoo moooi, ik vind het alleen doodszonde dat de foto schuin gemaakt is egt heel jammer, ik weet niet of er nog een foto van is die wel recht is gemaakt?
  groetjes

 • maarten // Aug 7, 2007 om 12:39:55

  Ik heb ook een engel op mijn schouder staan.
  Met daarboven in engeltaal de naam van mijn beschermengel.

 • Shannon // Aug 31, 2008 om 21:42:17

  Ik wil binnenkort ook een engel of vleugels op me rug/schouder laten zetten.
  Ik vind het zo mooi, maar ook wel toepasselijk…
  Ik heb zoveel ongelukken meegemaakt, en allemaal zijn ze goed afgelopen, het is me zo onder tussen wel duidelijk dat ik een engeltje op me schouder heb …

 • roos // Jan 30, 2010 om 19:32:30

  ik ben op zoek die voor mij wat kan teken. zoals mooi engelen vleugels op papier.

  gr. roos