tonsoftattoos.com - tattoo gallery and tattoo news site.

Dikke Dennis

July 29th, 2006 · 43 Reacties 

In het kader van ‘meer rock & roll op Tons Of Tattoos’ ben ik afgereisd naar Amsterdam om cultfiguur, rock & roll held,

tattoo-artiest en spiritueel leider van de Eindhovense band Peter Pan SpeedrockDikke Dennis onder de loep te nemen.

Eén van de markantste figuren uit de Nederlandse tattoo- (én rock & roll-) scene is-ie: Dennis Overweg, beter bekend als Dikke Dennis. In het hartje van de Jordaan heeft hij een kleine shop annex rariteitenkabinet genaamd 666, waar hij zijn klanten op ludieke wijze voorziet van piercings en tattoos. Binnen zijn de muren behangen met foto??s, stickers en knipsels (voornamelijk van hemzelf!) en op planken staat het een en ander op sterk water.

Dikke Dennis in zijn shop??

De geboren en getogen Amsterdammer begint zijn dag als hij rond een uur of drie wakker wordt in zijn tattooshop en eerst op zijn gemak in zijn werkstoel gaat bekijken wat er voor de bewuste dag op de agenda staat. Dan is het tijd voor een douche en Dennis heeft daarvoor een douchekop aan de gevel van zijn shop bevestigd. Hij staat dus lekker op de stoep voor zijn shop te douchen terwijl de gemiddelde voorbijganger nogal vreemd opkijkt van het schouwspel.

Dikke Dennis neemt een douche voor zijn shop

Rock & Roll

Naast tatoeëren staat Dennis ook regelmatig op het podium met Peter Pan Speedrock, en eigenlijk doet hij dat ook het liefst.
??Laat mij maar lekker de rock & roll held Dikke Dennis zijn, ik hoef niet zonodig een tatoeëerder te zijn. Als ze me bellen of ik wil adverteren in een tattoomagazine dan vraag ik eerst altijd wat het kost en als ik dan alsnog nee zeg dan proberen ze me over te halen met hoeveel het me oplevert. Elke keer weer leg ik ze dan uit dat ik helemaal niet meer klanten wil! Ik vind het prima zo, echt waar! Ik ben ook niet de beste tatoeëerder, ik wil het niet eens worden. Je weet als je hier komt dat je niet met de beste tattoo thuiskomt, maar wel met het beste verhaal! Laat mij maar lekker m??n gangetje gaan en alles komt goed, geloof me maar. Ik ben prima tevreden met mijn shop en klanten. En die rock & roll, zo wil ik mijn leven leiden. Rock & roll staat voor plezier en ik hou wel van een feestje. En van ??in the picture?? staan natuurlijk!??

Peter Pan! Te gek!

Dennis begon ooit met zingen nadat hij een LP aan bassist Bartman van Peter Pan Speedrock had gegeven. Bartman speelde in die tijd nog in The Lovesteaks en in ruil voor de plaat mocht Dennis een liedje meezingen. Natuurlijk deed hij niet zomaar iets: hij hing een koeienembryo om zijn nek en kwam het podium op. Afijn, tegenwoordig zingt de ??nachtegaal van de Jordaan?? meestal drie nummers bij Peter Pan Speedrock, waaronder ??De Schoppen Aas??, de Nederlandstalige versie van Motörhead??s ??Ace Of Spades??.
Terwijl Dennis in zijn shop bezig is met een tattoo, draait Motörhead keihard. Het nummer ??Overkill?? staat op en hij zingt het vlekkeloos en bovenal hard mee, tot irritatie van een stel aanwezigen. Oh, en ??Overkill?? wordt uiteraard vervangen door ??Overweg??? Zijn commentaar is simpel:
??Tja, ze willen weer dat ik iets ga opnemen? Typisch is dat, ik ben tatoeëerder, en ik heb inmiddels vier platencontracten.??

Het leven

Dennis vertelt honderduit over zijn belevenissen. Naast alle verhalen over beroemde en iets minder beroemde mensen die hem hebben getatoeëerd, is hij tegenwoordig ook een Bekende Nederlander. In diverse televisie programma??s heeft hij acte de presence gegeven, hij heeft in reclames gespeeld en is dus met Peter Pan Speedrock een graag geziene gast op de binnen- en buitenlandse podia.
??Tegenwoordig ben ik inderdaad wat sommige mensen een Bekende Nederlander noemen. Een tijdje terug was ik zelfs uitgenodigd voor de TMF Awards. Met rode loper en al dus hè! Sta ik daar op de plee om wat coke te pakken, staan er een stel van die Bekende Nederlanders die ook wat wilden. Eentje, de zoon van een grote mediatycoon, kende me bij naam. Bizar zeg. Alleen zij doen er zo stiekem over, ik draai er niet omheen. Ik hou van het leven en ik vind drugs leuk.??

Dikke Dennis in zijn TMF badjas

Drugs

Dennis leeft zijn leven voor 110%, vol overgave. Als hij met een klant bezig is, als hij grappen vertelt en als hij op het podium staat. Het moge duidelijk zijn, muziek speelt een grote rol in zijn leven. In zijn leven is er altijd tijd voor mooie muziek, hij luistert constant naar muziek. Volgens de rock & roll held zelf is er één nummer van de Limburgse band Rowwen Heze, dat haast wel over hem moet gaan, ??Koning Hay??. Hij zet het meteen voluit op in de shop en zingt mee.
??Dat ben ik ten voeten uit, die tekst, geweldig gewoon. Dit moet heel hard gedraaid worden als ik ooit begraven wordt.??

Koning Hay ?? Rowwen Heze

Heej het alles meigemakt, het ‘t allemoal gehad
Verhaale over vrouwe met champagne in ‘n bad
Zwoare keatels vol met geld, juweele en de rest
Zien klok is in dit leave al drie kier rond gewest

Heej scheld op iederien, heej vloekt de ganse daag
Goeit kilo’s spek met eier en jenever in zien maag
Heej wakt oaver zien eigendom, is koning van zien land
Heej giet vur d’n duuvel of vur god ni an de kant

refr.:
Koning Hay left in zien eige werlt
Heej het zien verhaal al mier dan honderd kier verteld

Heej biet in elk woard, heej spijd in elke zin
Zien oege die zien scherp en snijje overaal doorhin
Heej hof genne dokter, gen pille of bezeuk
‘t Wuurd allien mar erger van dat medische geneuk

Mar iemand zei dat heej soms daage lang allien mar zoop
Iemand zei dat heej soms van de pien nar boete kroop
Dan wuurd ‘ie kwoad en zet’ie met ‘t schoem op ziene mond
Als ge iederien geluuft laag ik allang onder de grond

refr.

Heej zwaait nog elke daag zien groete hand hoeg in de lucht
En schrieuwt zien eige meining terwijl niemand d’r um vrugt
Dan leupt ‘ie wir wat krommer enne grijns um ziene mond
Zien harde lief grujt elke daag wat dichter nar de grond

Tattoos

Zoals het een echte tattoo-artiest betaamt, is ook zijn eigen lichaam, in dit geval een bovengemiddeld oppervlak aan huid, voorzien van de nodige inkt. Samen met Dennis neem ik een aantal van zijn favoriete tattoos met hem door:

Door Darko

??Een van mijn mooiste tattoos is gemaakt door Darko, het is een portret van een zingende Elvis op mijn hand. Darko is mijn god. Dat is zo??n goed mens. We hebben een keer in Groningen gespeeld met de band, zo??n 300 kilometer van waar Darko woont, en hij zei later dat hij er ook was. Ik had hem heel de avond niet gezien, dus ik geloofde er geen zak van. Hij wist wel precies wat ik aan had die avond, en dat kon hij alleen weten als hij er ook was geweest. Darko heeft de show gekeken en is weer vertrokken. Als je hem kent weet je wat ik bedoel. Mensen die het niet weten, die hoeven het misschien ook niet te weten.??

??Deze op mijn been is ook te gek: I Love Dikke Dennis. Het is een van de mooiste omdat ik hem zelf heb gezet en omdat het de waarheid is. Dat is alles, ik heb er echt geen langer verhaal bij.??

Willy Alberti en Johnny Jordaan

Er gaat een verhaal de ronde dat de vriendelijke Amsterdammer naast de portretten van Willy Alberti en Johnny Jordaan ook nog portretten van Tante Leen en zichzelf op zijn buik wil, om daarmee de vier groten der aarde onderhuids vereeuwigd te hebben.

??Het verhaal klopt, maar ik heb er inmiddels geen plaats meer voor. Er staat nu een tattoo door Chantal, zij vroeg me eens of ze me mocht tatoeëren. Omdat het zo??n lekker ding was vond ik dat natuurlijk prima. Toen de naald er in ging wist ik het weer: ??Oprotten met dat stomme wijf!?? hahaha! Ik had spijt dat ik ja had gezegd? Ach, ik zeg niet dat er niks meer bijkomt, maar niet moedwillig in ieder geval! Ik kan de pijn echt niet meer verdragen. Ik ben immers geen 18 meer en hoe ouder je wordt, hoe erger de pijn.??

Portret ex-vrouw

??Hier op mijn been staat een portret van mijn ex-vrouw, de moeder van mijn eerste zoon. Die heb ik laten zetten toen ze me het huis uitschopte, daarna heb ik tegen haar gezegd dat ik haar voor altijd had???

Er wordt vaak gezegd dat je geen namen moet laten tatoeëren. Inmiddels is het daar bij Dikke Dennis te laat voor…

??Mijn mooiste tattoos zijn toch nog altijd de namen en kleine tekeningen die vrienden en bekenden op mijn lijf hebben achtergelaten. Mensen die geen verstand van tattoos hebben, hebben altijd zo’n uitgesproken mening, ??Dat vind ik mooi, maar dát..!?? Ik vind het het mooiste als er een goed verhaal of een mooie herinnering achter zit. Kijk, hier de handtekening van Lux Interior van The Cramps, is toch prachtig! En vlak daaronder nog de handtekening van actrice Juliette Lewis en die van Hank Von Helvete van de rock & roll band Turbonegro.??

Lux Interior, Juliette Lewis, Hank von Helvete

??Ook de handtekeningen van Andre Hazes en Frans Bauer, prachtig toch. Op de binnenkant van mijn rechterbeen die van Angry Anderson, de zanger van Rose Tattoo. En op mijn andere been de handtekeningen van Theo Maassen en Hans Teeuwen. Die nemen ze me dus nooit meer af hè!??

Andre Hazes en Frans Bauer

Angry Anderson

Een dagje in de shop van Dikke Dennis staat garant voor een dagje onverwachte gebeurtenissen, goeie grappen en een prima feestje. Je gaat niet naar hem toe voor de beste tattoo, maar desondanks wil ik absoluut nog een originele Dikke Dennis op mijn lijf.

Tom Auf Der Axe

Categoriën: Beroemdheden · Conventies · Shop Reviews · Tattoo · Tattoo designs · Tattoo gallery

43 reacties tot nu toe ↓

 • Roy // Jul 29, 2006 om 09:45:06

  Tom (aka Baantie) Superbedankt voro dit verhaal!

 • Duncan // Jul 29, 2006 om 19:40:25

  mooi verhaal!

 • Marisa // Jul 29, 2006 om 23:18:44

  Coole gast 😉
  Ik ben benieuwd of hij dit ooit leest!

 • paintedflesh // Jul 30, 2006 om 16:44:49

  zeker een man apart leuk verhaal iid

 • p.o.c. // Jul 30, 2006 om 20:10:12

  Dennis moet gewoon inhet circus gaan werken,einde discussie !

 • jeroen // Jul 31, 2006 om 06:20:32

  tja zn tattoos zijn niet echt om naar huis te schrijven nee, en daar gaat het mij om !

 • Roy // Jul 31, 2006 om 08:19:53

  Dat is het hele punt.

  wat voor tattoo wil je? eentje die je lichaam opsiert of eentje met een goed verhaal. Ik hou meer van goede verhalen!

 • paintedflesh // Jul 31, 2006 om 10:25:55

  net wat je zegt roy een tattoo hoeft niet altijd mooi te zijn als er voor je zelf een verhaal achter zit heeft die veel meer waarde hoe die er dan uit ziet

 • Danielle // Jul 31, 2006 om 16:12:55

  Ik ken ook iemand die een tattoo had laten zetten bij hem maar dat leek toen het genezen was wel een plakplaatje. Iedereen vroeg aan haar ook of ie wel echt was. Heel vaag geworden. Niet mooi ingekleurd. Nou hoor ik wel meer van dat soort verhalen over hem. Heb zelf geen ervaring met dikke dennis dus ik kan er verder ook niet over oordelen zelf.

 • bas facegrind // Aug 11, 2006 om 20:52:22

  het was idd een mooi dagje jordaan met met drinkebroeder tom, mijn dikke dennis tat is inmiddels genezen en staat er toch nog redelijk goed op 🙂

 • Sunprincess // Aug 26, 2006 om 09:47:23

  Ik heb er 5 van hem en die zijn wel mooi geworden. En dat ie zegt dat je voor de mooiste tattoo niet naar hem moet vind ik gelul, hij kan het wel als ie zijn best doet!

 • dennuz // Sep 4, 2006 om 13:18:34

  mooi stukje tekst en een heel relaxte en aardige gast…

 • baantie // Sep 6, 2006 om 17:13:12

  Ik heb het hem zondag uitgeprint en wel gegeven en hij kreeg vochtige ogen. Hij gaat het inlijsten en ophangen in zijn shop…

 • Pim // Oct 2, 2006 om 23:32:59

  Erg cool verhaal!

 • Mrs. T // Oct 4, 2006 om 01:35:11

  Ik ben al vaker in zijn shop geweest, hij heeft bij mij een paar mooie plaatjes gezet.
  Buiten dat vind ik hem ook nog heel erg aardig, het is bijna leuk om je tattoo bij hem te laten zetten, echt lachen daar.
  Mijn dochter komt regelmatig bij hem, en als het even kan dan ga ik met haar mee.
  Ooit komt mijn naam op zijn lichaam…(hahaha)

 • Jethro // Oct 4, 2006 om 19:26:58

  Dennis ROCKS!!!!! en hij is nog aardig ook!

 • David [Hardcopy] // Oct 4, 2006 om 21:14:41

  Geweldig verhaal!

 • roy // Oct 20, 2006 om 21:33:46

  heey dennis

  jij bent de coolste gozer van allemaal
  de enige echte rocker van Nederland
  Peter Pan Speedrock rulezzzz!!!!!
  hardrock will never die

  roy

 • gerrit // Oct 31, 2006 om 20:43:17

  het is een vet gave site vooral
  johny jordaan en willy alberti

  groetjes gerrit

 • Miss Pinkie // Nov 2, 2006 om 15:45:14

  Geinig verhaal, interessante man! 🙂

 • rowan // Nov 13, 2006 om 09:18:25

  hey hey mensen

  ik ken hem lekker persoonlijk want mijn tante is heel goed bevriend met hem..
  dus daarom ken ik hem heeeeeeel goed

  en ik zeg je

  hij is een supper sgatjuh

 • rowan // Nov 13, 2006 om 09:37:07

  wat lopen jullie nou te lullen over hem
  als je het niet mooi vind ga je toch naar een andere tattoshop zeik gewoon niet zo
  het gaat er om hoe hij van binnen is niet van buiten

 • priscilla // Nov 28, 2006 om 21:39:18

  hi dennis wij hebben samen deze zomer een internet commercieel op genomen in jou tatooshop heb jij die wel eens gezien (nationale telefoonboek)?
  groetjes priscilla

 • pino // Dec 14, 2006 om 22:33:58

  ik heb wel bewondering voor die mafkees,lekker prettig gestoord ben 2x geweest om mijn rug te laten voorzien van inkt en ben er trots op!
  gouwe gozer.

 • bennie en truus // Jan 4, 2007 om 03:27:21

  JA SUPRICE, een mailtje van je dikke bennie van pleinzicht en nog steeds met die kleine truusie het brutaaltje .
  We houden even kort om even te testen of dit mailtje aankomt .
  Hint bennie taxie en gek als een deur truusie .
  puzzel en hoop gauw wat van je te horen

 • Roy // Jan 6, 2007 om 00:35:08

  Lieve Bennie en Truus, ik heb een donkerbruin vermoeden. Deze puzzelmail van jullie gaat niet aankomen. Dit is nl. een weblog en geen mailprogramma! Misschien kun je eens met de taxi langsrijden Bij mister D.D. himself? Succes verder he!

 • jarno // Jan 9, 2007 om 20:01:46

  coole gast, kom m vaak bij concerten tegen en bij ons op de conventie in bunnik is hij er ook altijd bij.of voor de tattoo contest dit jaar voor de sideburns.
  gouwe gast

 • biebel // Jan 30, 2007 om 10:24:18

  bere kerel iemand die teminste weet wat hij wilt en zich van niemand anders aantrekt..nice story

 • PIM (P60) // Feb 10, 2007 om 17:40:15

  Hey Dennis, als je dit zou lezen……Mijn tattootje , uit meligheid tijdens een optreden van PPS ontstaan en gezet door Skip in jouw shop 666 .Is absoluut een verhaal apart!De tattoo zit in spiegelbeeld, wat meer naar Ying als naar Yang, or the other way around….vervaagd , inderdaad.Maar jesus, wat heb ik gelachen(daarom is ie waarschijnlijk ook wat scheef).De meest idiote muzieksoorten door elkaar, de ene flauwe grap na de andere, steeds meer toeschouwers, lekkere thee,Skip die onder het onverstoorbare tattoeren constant door DD getreiterd werd.Kortom een herinnering om nooit te vergeten, nee kan ook niet anders, staat op mn rug!!Pijn heb ik overigens niet gehad, door de lol, denk ik.Graag nog een keer!

 • eric taxi 676 cadillac // Feb 18, 2007 om 16:05:06

  gaaf hoor je eige site , je bent er niet knapper op geworden in de jaren.
  je hebt wel lekker geinfesteerd in je zelf …en gelijk heb je. mis het geluid van je bas , drie uur snachts . opvallend dat je om dezelfde reden de taxi vaarwel hebt gezegd. en , godzijdank , ben je noch steeds jezelf … houwe zo . groetjes ..tl balk.

 • michiel // Mar 5, 2007 om 10:19:12

  Dikke Dennis rules! Tis toch een verademing dat er na hermans sprong van hilton nog steeds een echte legende rondloopt die de essensie van rock & roll begrijpt. Big m up and steek er wat van up..!

 • heey dikke deniz // Mar 7, 2007 om 09:41:14

  heeey dikke deniz egt leuk dat uw me moeder had getatoeerd we hadden der toen geblindoekt en midden in jouw tatoo shop gezet met me vader er bij een bruine man als je dat mischien nog kan herinneren maaar jaah ik hoop dat het goed met je gaat en veel plezier met je tatoo’s ga zo door

 • milly en ron // Mar 9, 2007 om 21:59:55

  yo dennis even niet hoe geweldig wij jou vinden
  maar gewoon dat we het altijd zo gezellig bij je hebben.
  dikke [dennis]kus van ons

 • Rogier // Mar 14, 2007 om 19:40:54

  Dennis,tsja wat moet ik zeggen !!!Wat een vent !!Heb vlammen bij hem laten zetten,en gelachen!!Was met dat vrouwtje met die LELIJKE OGEN HAHAHAHAHA!!!!Wat een lekker ding!!!Top bij jou houwe zo!!! Zie je!!!!!

 • neil // Jul 3, 2007 om 18:40:55

  thanks for the excellent tattoo will try to add photo as you might whant to use in your gallery

 • kimberley // Jul 24, 2007 om 17:34:30

  you rule!!!!
  kuzzzzie

 • Wat betekent jouw tattoo voor jou? | Tons of Tattoos // Feb 7, 2008 om 19:38:42

  […] dacht dat het misschien ook wel verstandig was de link naar het stukje van Dikke Dennis hier nog eens bij te […]

 • rachel // Feb 27, 2008 om 10:50:37

  heey je tattoo’s zijn echt vet … ik wil der graag 1tje van andré hazes laten zette op me schouderblad hoe oud moet ik zijn om het bij u te doen ?
  groetjes uit alphen aan den rijn

 • Bo // Mar 20, 2009 om 14:06:17

  Hoi Dennis
  Ja hier Bo van die met Adriaan Kriek is geweest de blonde je weet wel ik kom gauw eens weer je zaakie bezoeken wil namelijk op mijn voet iets moois laten zetten door je iets met lotusbloemen en wat vlinders ik bel je snel liefs Bo

 • hanny // Jan 25, 2010 om 21:05:50

  hoiiii dennis, je tatoes zijn amazing, ik vraag me af of je ook dikke varkens tatoeerd? het liefst in een dikke hoop stront, ik wil er graag 1 op me bil,
  en jou vind ik ook helemaal te gek, zou best een keer willen stappen met je

 • sofietje // Mar 29, 2010 om 19:13:30

  hoi
  heb je ook hyves en zou je dat dan door willen mailen? xxx

 • Dennis // May 5, 2010 om 12:11:19

  lol je gaat zeker niet voor de mooiste tattoo naar DD. gekke gezelligheid is het zeker daarzo!
  Heb al 12-13 jaar een sleeve van skip :p
  Maar zou me nooit door dennis zelf laten tattooeren , teveel coke , LOL

 • hanny // Jun 1, 2010 om 20:14:51

  he dennis die zogenaamde vriend van je, die dikke vette adriaan, die is dood toch eindelijk, tenminste dat heb ik gehoord, wat zal de wereld mooi zijn nou