tonsoftattoos.com - tattoo gallery and tattoo news site.

Niet zomaar een tatoeëerder Tattoo Conventie 2006

December 8th, 2006 · 8 Reacties 

VLISSINGEN – Als kind zat hij altijd te krabbelen. Tekenaar zou hij worden. Maar ja, tatoeëerder? In die tijd hadden alleen criminelen een tatoeage. Toch tekende Ser Troubatch later op lichamen in plaats van op papier. De Vlissinger houdt zondag de Tattoo Conventie.

Het Arsenaal is te klein.

??Zelfs Arneville moet er een grote tent tegenaan zetten. Sjiek? Je wilt het niet weten! Ze komen uit België, uit Frankrijk, uit Duitsland. Zelfs uit Engeland. Dertig tatoeëerders reizen af naar Middelburg. Vorig jaar waren het er nog vijftien. Ja, het is een groot succes. Alleen de besten komen. Die hebben het op zaterdag zo druk in hun tattooshop dat we het maar zondag houden.??

Omdat Ser Troubatch een knopje door iemands kin moet boren, voert Andy Spaan even het woord. Zijn kameraad, die de conventie mee organiseert. ??Woordvoerder, ha! Zo zou je het kunnen omschrijven. Dat heeft Ser ook wel nodig. Hier zit niet zomaar even een tatoeëerder. Samen met Rinus Souisa uit Middelburg is Ser de enige erkende in Zeeland. Die organiseerde tot twee jaar terug altijd de conventie. Nu doet Ser het. Hij kan zich nu gaan presenteren. Ook buiten Vlissingen. Ser is al in Bordeaux geweest, en in Antwerpen. Van de negen keer ging hij er zeven met een prijs naar huis. Binnenkort gaan we naar Bangkok, voor een ontmoeting met Jimmy Wong. Dat is een echte. Die heeft in de Vietnamoorlog nog soldaten gedaan. In maart is daar een conventie, waar Ser ook naartoe wil. En over een tijdje ook naar Hollywood. Daar staan de echte groten. Ook Rinus. En Ser misschien binnenkort ook. Nee, dat is geen breinaaldenwerk. Als dat lukt, dan heeft hij het echt gemaakt.??

Op een conventie laten tatoeëerders hun werk zien. Niet alleen aan elkaar, maar ook aan publiek. ??Soms hebben die vragen, die ze in een shop niet durven stellen. Dat is dom, denken ze dan. Dat is natuurlijk niet zo. Maar op een conventie kun je ook tatoeëerders vergelijken. Ser bijvoorbeeld, is gespecialiseerd in black & white en shadow. Dat kan niet iedereen, omdat niet iedereen er tijd en energie in wil steken. Het komt aan op secuur werk. Dat kan hij.??

Diepte

Het knopje is gezet. Ser ontsmet zijn handen, veegt ze droog en springt in het gesprek. ??Ik wil de diepte in. Veel leerlingen nemen de plaatjes van hun leraar over; dit is mijn eigen stijl. Ik doe niet alleen old school of tribal. Mensen weten dat ook. Sinds mijn winkel van Walstraat-Zuid is verhuisd naar de Kleine Markt, heb ik het veel drukker. Mensen worden door anderen gestuurd. Laatst nog zo??n oud vrouwtje. Zo lief. Daar neem ik echt de tijd voor.??

Leunend op de toonbank luistert Olivier Blok uit Breskens al een tijdje mee. ??Ik ben ook gestuurd. Mijn vrienden zeiden dat ik hierheen moest gaan. Zij waren zelf aan de overkant geweest, maar ze moesten wel vijf of zes keer terug. Ser deed het in één keer goed.??

Een enorme Russische beer, die bloost. Ser neemt Olivier maar mee naar de stoel. Het tatoeëren kan beginnen. Toch moet hij nog iets kwijt. ??Het gaat me niet om een grotere winkel, of een duurdere auto. Ik wil gewoon doen wat ik doe. En steeds beter worden.??

Stiekem wil Ser de wijnvlek van Gorbatsjov op zijn andere wang zetten, grapt Andy. ??Zelfs dát kan hij.??

De Tattoo Conventie is zondag 26 november in Hotel Arneville in Middelburg. Bezoekers betalen acht euro entree, kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen. Behalve tatoeëerders zijn er kunstenaars en muzikanten. De dag duurt van 12.00 tot 22.00 uur.

Olivier Blok komt speciaal van de overkant naar Vlissingen, voor een tatoeage van Ser Troubatch.

Bron: http://www.pzc.nl/zeeland/algemeen/article846301.ece

Categoriën: Conventies · Evenementen · Tattoo · Tattoo artiesten · Tattoofun

8 reacties tot nu toe ↓