tonsoftattoos.com - tattoo gallery and tattoo news site.

De invloed van tattoos op werk

August 1st, 2007 · 13 Reacties 

Tattoo vermindert kans op werk

Een tattoo of piercing op een zichtbare plaats werkt in het nadeel van de sollicitant. Dit blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse vacaturesite Vault.com. Van de ondervraagden zegt 85 procent dat lichaamsversieringen de kans op het vinden van een nieuwe baan verkleinen. Van de Amerikaanse bedrijven heeft 16 procent daadwerkelijk een tattoo-beleid.

Mensen met tattoos en piercings worden vaak, ongeacht de werkelijke persoonlijkheid van een persoon, als ruwer en minder opgeleid gezien,” zegt een deelnemer aan de enquête. 42 procent van de ondervraagden heeft een tatoeage of een piercing. Van die groep heeft 40 procent één of meer tattoos, maar slechts 20 procent heeft één of meer piercings. Meer dan de helft van de werknemers houdt zijn of haar tattoos op de werkvloer bedekt.

Categoriën: Nieuws · Tattoo · Weetjes

13 reacties tot nu toe ↓

 • Alex Latumahina // Oct 1, 2007 om 03:39:29

  Gelukkig werk in in de industrie, en daar zijn ze gelukkig veel toleranter wat betreft zichtbare tatts en piercingns. Zolang je maar hard werkt dan is t goed. Ik heb zelfs leiding gegeven bij TNT post en dat met een tatt op mn kop.

 • ruben // Jun 18, 2008 om 20:08:23

  ik ben zelf nu 15 jaar en ik doe een vwo opleiding, maar wil graag een tatoe op mijn onderarm een kleine, streepjescode met naam en achternaam van mijzelf erbij op mijn arm.
  heb ik dan ook minder kans op een baan?

 • Marisa // Jun 18, 2008 om 22:23:43

  ja

 • P.K. // Jun 23, 2008 om 19:37:00

  Kan altijd bij Appie of Dirk terecht met je streepjescode & scheelt ook meteen een naambordje ouwe !
  ??Mensen met tattoos en piercings worden vaak, ongeacht de werkelijke persoonlijkheid van een persoon, als ruwer en minder opgeleid gezien,?
  Fucking vooroordelen blijf je ALTIJD houden,totdat je ze onder de tafel lult met je kennis !

 • Queen B // Jun 26, 2008 om 09:55:23

  Op mijn werk draag ik lange mouwen omdat ik dat ook een stukje respect naar de klanten toe vind. (ik werk op een internationaal accountantskantoor) In Nederland zijn veel bedrijven redelijk liberaal wat tattoos en piercings betreft maar er in veel landen staan ze er anders tegenover.

  Mijn collega’s weten het wel en als ik op mijn kamer zit, draag ik ook wel korte mouwen maar als ik naar een ander kantoor moet of klanten op moet vangen, trek ik iets met lange mouwen aan.

  En ja… Het beperkt je kansen op de arbeidsmarkt, daar twijfel ik niet aan. Maar je kunt je afvragen of de mensen die jou op je uiterlijk beoordelen sowieso de mensen zijn waar je mee zou willen werken.

  Maar als je voor een tattoo op een zichtbare plaats kiest, is het slim om te overwegen wat voor effect dat op je huidige of je toekomstige functie heeft en in hoeverr jij je tattoos belangrijker vindt dan je werk…

 • Jongetje R // May 20, 2009 om 20:01:46

  @Queen B of iemand anders die hier veel verstand van heeft.

  Stel je solliciteert naar een hoge functie laten we dan meteen een voobeeld nemen aan een accountant. En ik heb een tattoo op mijn onderarm net onder mijn elleboog. Ik trek dan sowieso een nette pak aan met lange mouwen. Dan zien ze mijn tattoo toch niet en in de zomer is het maar gewoon bikkelen. Ik denk dat je sowieso vaak een pak aan hebt als je in een dergelijk functie treed of het nou zomer of winter is. Het is inderdaad alleen jammer dat je in de zomer niet een keer met een polo naar een bedrijfsuitje kan.

  Loop ik te dromen of is dit wel haalbaar. Ik ben nog best jong maar wil later graag wel bij een groot bedrijf gaan werken waar ik er fatsoenlijk uit moet zien.

 • dolphinJ // Jan 18, 2010 om 00:17:03

  @Jongetje R: Ik heb zelf piercing en 4 tatts. ik heb er bewust voor gekozen om ze op plekken te zetten waar ik ze kan bedekken als ik op mijn werk ben. Ik werk ook als accountant bij een big 4 kantoor. meerdere collega’s hebben ook een tattoeage die je alleen kan zien tijdens bedrijfsuitjes. dus het is niet erg om een tattoo te zetten, zolang je rekening houdt dat het tijdens je werkuren bedekt moet zijn. dus overweeg goed waar je het zet.

 • Es // Feb 9, 2010 om 13:46:05

  Dilemma! Ik heb zelf al twee tattoo’s, maar ik wil graag een derde erbij laten zetten, een kleine op mn pols. De 2 andere zijn niet te zien tijdens mijn werkzaamheden etc.

  Maar, ik twijfel nog.. want ik wil niet dat organisaties mij gaan beoordelen om een kleine tattoo, die al nauwelijks zichtbaar zal zijn, en dat op die manier mijn werkmogelijkheden minder worden.
  Ik draag altijd horloges als sieraad, en armbanden.. dus de tattoo die ik wil is goed te bedekken. Toch vind ik het nog een heel moeilijke keuze.

  Zijn er nog meer mensen met dezelfde twijfel of ervaring hiermee?

 • K&ny // Aug 27, 2010 om 19:40:22

  Ik ben zelf werkzaam onder de logistieke sector.
  Ik heb 2 sleeve’s ( van pols tot schouder) en 1 kous (van enkel tot knie) + nog het 1 en ander elders = een totaal van 12 tats. Als ik met klanten ben of werk, bedek ik me tats alleen omhetgeen dat sommige mensen tats niet mooi vinden of er niet tegen kunnen. Bij Solicitatie’s laat ik altijd express mijn sleeve’s zien (dus met t-shirts). Tot heden heb ik nog geen probleem mee gehad.
  @ Es: Een Tattoo of Piercing is ook een sieraad, dus een werkgever zou jou ook niet kunnen aannemen omdat je ringen, horloge of ketting(en) draagt 😛

 • Bo // Sep 21, 2010 om 11:13:33

  Ik wil docente worden later, maar ik wil ook een tongpiercing en een tattoo, ik heb al een microdermal piercing, heb wel een goede opleiding maar ik vraag me af of mensen ervaring hebben met lerarenopleidingen en tatoo’s/piercings?

  Help me a.u.b en geef me een antwoord!

  Groetjes Bo

 • Marjolein // Jan 6, 2011 om 00:43:15

  Ik heb een kleine tattoo op mijn rechterpols en ik weet dus uit ervaring dat het niet erg opvalt. Ik heb bij 2 banken gewerkt en bij beide vroegen ze na een halfjaar ” goh, wat heb jij op je pols?”. Toen ze wisten dat het een tattoo was, was het nog geen probleem. Ik draag ook altijd een pandora armband om die pols. Echter ook ik wil nog een tattoo en dit keer op mijn voet. Daar begin ik toch wel erg over te twijfelen. Misschien kan ik dan nooit open schoenen aan op werk. Hmmm.

  Ooh en ik heb zelf ooit een lerares gehad met een kleine neuspiercing op een katholieke school =)

  Gr. Marjolein

 • Jeff // May 8, 2011 om 14:18:34

  IK ben af gewezen door mijn tattoo,s bij een verhuisbedrijf…………
  Wat een onzin, en bij justitie werd ik wel aangenomen whahahahha idioten!

 • Joëlle // Jan 3, 2014 om 21:11:47

  Ook ik twijfel heel erg over een tattoo op mijn onderarm. Hij is vrij groot en zal met korte mouwen best opvallen, maar het is belangrijk voor me. Het herinnert me aan het (onzekere) deel van mijn leven dat ik net afgesloten heb, en overtuigt me dat ik daar sterker uit ben gekomen dan mensen denken of beweren. Ik wil dan ook gewoon naar mijn tattoo kunnen kijken wanneer ik dat wil, zonder spiegel of wat dan ook te gebruiken. Vandaar dat ik kies voor mijn linker onderarm. Ook door de vorm past hij daar precies. Dus het plek is werkelijk perfect. Ik wil hem wel graag zo hoog mogelijk op mijn onderarm zodat hij bij lange mouwen echt niet zichbaar is.
  In de winter is dat ook geen probleem met de lange mouwen, maar in de zomer wordt dat misschien wél een probleem. Ook al ga ik de creatieve kant op(kunstacademie en zelf tatoeëren), toch ben ik vrij bang dat ik later wanneer het nodig is geen werk kan krijgen door die tattoo. Ik twijfel hierdoor heel erg. Maar ik heb gelukkig nog een tijd om na te denken. Advies is altijd welkom!

  Gr. Joëlle