tonsoftattoos.com - tattoo gallery and tattoo news site.

Rectificatie Tattoo Planet april 2008

March 30th, 2008 · 8 Reacties 

Onlangs hebben wij een interview gehad met de Tattoo-Planet, helaas is dit interview niet helemaal datgene wat ik er van deed verwachten, er staan namelijk een aantal onjuistheden die ik graag nader zou willen toelichten. Misschien dat ik de dingen verkeerd uitgelegd heb of dat het verkeerd begrepen is, laat ik in het midden.

Ten eerste er komt bij ons geen vuil binnen tijdens het rijden!
Vanwege de opbouw en de inloop (wat trouwens elke studio hele dagen heeft!) maken wij de camper geheel schoon voordat we beginnen, dit doen wij trouwens ook na elke klant want wij vinden dat elke klant recht heeft op dezelfde service. Bij ons begint de eerste klant in een schone studio en eindigt de laatste klant in een schone studio! Dit is bij ons mogelijk omdat het een kleine ruimte betreft en daarom ook een kleine moeite is om de ruimte schoon te maken.
2.Vroeger bestond er ook een tattoo studio Den Helder, eigenaar hiervan was de vader van Moby en hier werkte Skull als tatoeëerder en die heeft Moby het vak geleerd.
3.Onder de naam Tattoo studio Den Helder werkt hedendaags een andere tatoeëerder en wij zijn niet verantwoordelijk voor al het werk wat hier vandaan komt en/of gemaakt word!!!!
4. Ook hebben wij geen toestanden gehad in ons dorp Kreileroord
5. Op een huishoudbeurs staan is NIET wat wij willen/hopen
Wij zijn gevraagd door het programma ??Man bijt Hond?en die wilden met ons mee een dag filmen, het moest een aparte plek worden, het programma kwam met het voorstel huishoudbeurs maar na enige tijd bezinking en gekeken te hebben naar het programma hebben wij achteraf toch besloten hier niet aan mee te willen werken. Reclame is reclame maar kan ook te gek!
6. Wij zijn zien ons niet als de Cornelissen van het jaar 2008(met alle respect voor Albert Cornelissen die óók een mobiele tattoo-studio had in de jaren ’60),
Wij zien ons de eerste én enige “mobiele” tattoo en piercing studio van Nederland met werkvergunning en tevens lid van de Nederlandse Bond van Tatoeeerders! Wij zijn de enige die sinds 1-juni-2007 op locatie mogen werken zonder daar vooraf een vergunning aan te vragen bij de desbetreffende gemeente. Helaas stond dit nergens vermeld.

groetjes MOBY

Hieronder de tekst beschreven in de tattoo-planet april 2008

Wie had het ooit gedacht dat in deze tijden van controles, bonden, hygiëne en overheidsregels een mobile tattoostudio het levenslicht zou kunnen zien. Met spanning stonden we te wachten wat er nu de straat in zou komen rijden. Een Cornelissen busje of een echte studio op wielen. Het laatste is wat tot onze verbazing de straat in kwam rijden: een heus GMC Us original Mobile Home. Met veel bekijks reed deze camper de parkeerplaats op en zette met veel behendigheid de camper voor onze deur.
Zo daar staat ie dan: even de pootjes uidraaien, stroom pikken van de klant en prikken maar. Zo zou het gaan zei het niet dat er nog een heel ritueel aan vooraf gaat in veband met de hygiene voorschriften. Als de camper staat, en voordat de klant plaats kan nemen moet eerst de hele werkplek schoongemaakt worden; en dat is meer werk dan in een gewone studio. Er komt meer vuil van de weg en het rijden over de snelweg naar binnen dan je zou vermoeden. Dus voordat je naar binnen mag wordt het interieur compleet gereinigd.
DEN HELDER
Moby(34) is de artiest en een oud gediende uit Den Helder, de stad waar het een en ander gebeurt maar waar we nooit wat van horen, de geschiedenis gaat daar zwijgend ten onder. Moby, nu inwoner van Kreileroord, heeft de kunst van het tatoeëren 17 jaar geleden geleerd van zijn vader (Tattoo Studio Den Helder) en na een aantal jaar de studio gerund te hebben besloot hij voor zichzelf een studio te beginnen. Na veel toestanden met de buurt in Kreileroord en een thuiswerker in de straat heeft hij besloten nooit meet een streetshop te beginnen. Dus!!! Het plan voor een Mobiele Studio werd geboren. Met hulp van zijn broer zijn ze op jacht gegaan naar een geschikte camper. Maar waarom een camper? Die heeft alles reeds aan boord; je hoeft hem alleen nog maar om te bouwen volgens de richtlijnen en daar ook aan houden en je rijdt je vrijheid tegemoet.
VOOR DE DEUR
Moby heeft niet echt zijn eigen stijl, hij is van alle markten thuis. Voor grote stukken komt hij graag een aantal keer voor de deur. ??De klanten zien ons graag komen of dat nu bij voor de deur is, op een festival terrein of in een sporthal tijdens een beurs. We hopen ooit eens op de huishuodbeurs te mogen staan,?zegt Moby die ervoor gezorgd heeft dat alles aanwezig is in zijn Mobiele Studio, zelfs een senseo voor de koffie en twee slaapplaatsen zodat Moby en Marianne werkelijk overal kunnen staan en werken. Vrijheid staat dan ook hoog in het vaandel. Ze hopen ooit nog een tweede erbij te hebben, dan kunnen de honden ook mee, want die mogen niet mee in de TMS(Tattoo Mobile Studio, red.).
Bel Marianne hoe je het meest voordelig de TMS bij jou voor de deur kan krijgen. Vraag naar hun Aktie voorwaarden.

(Tekst: Rob Webster)

Wij hebben reeds uitgebreid contact gehad met Moby en Marianne, en hebben samen besloten om dit te plaatsen op zowel www.Tonsoftattoos.com en www.tattooplanet.nl
Sorry
Moby en Marianne
clip_image004.gifclip_image002.gif

Categoriën: Conventies · Evenementen · Ingezonden Stukken · NBT · Nieuws · Tattoo · Tattoo artiesten · Tattoo boeken · Tattoo forum

8 reacties tot nu toe ↓

 • Richard // Apr 1, 2008 om 17:50:46

  ik hoef in ieder geval geen plakker van iemand die vanuit een campertje tattooëert. zoals hier ook al staat: Als iemand je een tattoo aanbied en die vervolgens vanuit zijn auto of huis wil zetten, vergeet het dan maar.

 • Rob Webster // Apr 1, 2008 om 19:58:10

  Richard, Als je beide stukjes goed leest dan zie dat deze studio is goed gekeut door de NBT
  en door de GGD, ze hebben dus een vergunnig.
  Dat ik die zaken niet vermeld wil niet zeggen dat ze niet goed zijn. Dat is onzin waarom zou je zo’n initiatief niet vertrouwen. Er zijn nu al Klasse artiesten die thuis gaan werken zou je daar ook geen plakker nemen, Het feit dat het een plakker noemt vraag ik me af waar jij mee vol zit

 • Richard // Apr 1, 2008 om 22:25:57

  Ach Rob, vergunningen en keuringen wil ook niet zeggen dat ze WEL goed zijn.

  Natuurlijk kan ik daar niet over oordelen; ik ken per slot van rekening heel die mobiele tattoo studio niet, heb er nooit foto’s van gezien, niks.

  Mijn mening is echter simpel; ik stap die camper niet binnen.

 • Rob Webster // Apr 2, 2008 om 08:07:00

  Richard,
  ik heb de camper wel gezien van binnen en van buiten en het ziet er heel goed uit. Moby heeft gewoon iets unieks en kan daardoor overal werken, de werk plek schoon houden gaat net zo goed als in een streetshop, vloer is een vloer en tegels zijn tegels, stoel is het zelfde en wordt op dezelfde manier schoon gehouden.
  Dus mijn vertrouwen hebben ze anders zouden ze niet in de Planet staan.

 • Ed Zoons // Apr 2, 2008 om 12:22:46

  Hoi Richard
  Zo te lezen zit jij behoorlijk vastgeroest in je eigen denkwereld! Hoe kan of zelfs durf jij een mening te uitten als je zelf al te kennen geeft geen foto??s van het werk of van de studio gezien te hebben. De zgn.?Eerlijkheid`in je zelf heeft je dit waarschijnlijk doen laten geloven, denk je er wel over na dat deze eerlijkheid gebaseerd op niks ,gewoon een grote bek is! Een waanbeeld in jezelf waaruit jij haalt dat je ongevraagd je `eerlijke` mening kan geven zonder dat je ook maar ergens van op de hoogte bent.
  Ik zie het trouwens ook als een grove belediging richting alle artiesten die lid zijn van de Bond. Tenslotte hun keuring stelt dan ook niets voor ,volgens jou!
  Ook zie ik het als een belediging naar alle artiesten die vanuit hun woon-winkelpand werken, deze werken namelijk ook onder het zelfde dak als hun huis. Of diegen die hun garage hebben verbouwt of zelfs een slaapkamer. Een grote artiest zoals Bonkerk werkt volgens mij OOK vanuit huis, dus!!!!! Zoals Eus al een keer in de Tattoo-Planet schreef in zijn column, ik laat me liever tatoeëren door Filip Leu in het schijthuis dan door een prutser in een operatiekamer` Vandaag de dag is het inderdaad zo dat een werkvergunning niets zegt over de kwaliteit van een `artiest`, zo kan het dus zijn dat de kans bestaat dat je geholpen word in een supermoderne en volgens alle richtlijnen voldane studio door een prutser. Jij laat je waarschijnlijk verleiden door een mooie studio! Op een hygiënisch verantwoorde manier je tattoo verkloot.
  Hier is de website naam http://www.realtattoosinside.nl al zegt jouw mening mij helemaal niks . Ik ben blij dat ik wel in dit `campertje` geholpen word!
  Lees wat vaker de Tattoo-planet, dan weet je ook wat meer over wat er gaande is in de tattoo-wereld.(hier stond de website naam ook in, had je eerst kunnen kijken!)
  Kijk eerst voordat je je mening uit , simpele ziel!
  Groet Ed

 • Richard // Apr 2, 2008 om 13:33:03

  Hoi Ed,

  Ik geef inderdaad mijn mening en ben inderdaad ook van mening dat een “keuring van de NTB” geen garantie voor een mooie tattoo is.

  Verder citeer ik in mijn eerste reactie een tip die op dit blog staat en refereer ik met name aan het “auto” in die tip. Ik hoef persoonlijk nog steeds geen tattoo in een camper, ook al is ie schoon en zit er een goede tattooëerder in. Over mensen die vanuit een werkruimte in/aan huis werken zeg ik zelf niks.

  Ik lees overigens geen enkel blad over tattoos en reageer dan ook alleen op dit stuk.

  Ik vraag me verder af waar ik een grote bek heb of beledigend ben; ik heb niet gezegd dat de tattooëerder niet kan tattooëren of een onhygiënische werkplek heeft, sterker nog, ik geef duidelijk aan dat ik daar niet over kan oordelen.

  Het enige dat ik zeg is dat IK geen tattoo hoef uit een camper. Waarom ik dat niet hoef? Het spreekt me simpelweg niet aan, dat “tattooëeren aan huis” of “op evenementen”.

  Met vriendelijke groet,
  Richard.

 • slicknick // Apr 2, 2008 om 23:14:52

  wat ik me dan afvraag,…..waarom vinden mensen de tattoo planet zo’n interessant en goed blad? zou ik echt graag willen weten.

  oh en wat dit camper verhaal betreft,…..zolang er goed werk vericht wordt vind ik het ok!!
  iedereen kiest zn eigen “artiest” uit. en iedereen verdiend de “artiest” die hij/zij uitkiest!

 • Jeroen // Apr 7, 2008 om 16:45:00

  Slicknick,

  Of de TP nu zo goed is (lees: objectief) laat ik in het midden. Het feit dat er een Nederlandstalig blad is betreffende tattoos is gewoon interessant, niet meer en niet minder. Ik ben blij dat er meer Nederlandse tattoeeerders aandacht krijgen en dat je als consument een goed beeld kunt vormen over wat er in Nederland allemaal mogelijk is.
  Ik lees al jaren internationale bladen, best leuk, maar het feit dat er een
  Nederlandstalig blad is dat oog heeft voor de Nederlandse scene vind ik persoonlijk geweldig. Tattoos zijn in toenemende mate populair aan het worden dus een Nederlandstalig blad past m.i. ook prima bij deze tijdgeest. Daarbij wordt de hele scene ook iets transparanter want er is voldoende info te vinden over artiesten, evenementen, nieuwtjes et cetera. Gewoon goed dus.