tonsoftattoos.com - tattoo gallery and tattoo news site.

Onderzoeker ontwikkelt tattoo-identificatiesysteem

June 20th, 2008 · Geen reacties 

Aangezien identificatiebewijzen zoals een paspoort eenvoudig te vervalsen zijn, heeft een Amerikaanse wetenschapper een systeem ontwikkeld dat mensen aan de hand van hun tattoo of littekens kan herkennen. Inmiddels draagt 20% van de Amerikaanse bevolking een tattoo en is dat aantal onder criminelen nog groter. De tattoos worden opgeslagen in een database, die weer gekoppeld is aan het strafblad van de crimineel.

Op dit moment worden de tattoos in grote boeken met sleutelwoorden bijgehouden, wat het doorzoeken niet efficient maakt. Het nieuwe systeem, genaamd Tattoo-ID, bekijkt het litteken of de tattoo en vergelijkt die met die in de database. Op deze manier is de identiteit van een verdachte met hoge nauwkeurigheid vast te stellen. Een litteken is vaak niet voldoende om een individu te identificeren, maar helpt wel bij het opstellen van een lijst met verdachten.

Het systeem kent ook andere voordelen. “Een lichaam kan in bepaalde omstandigheden snel tot ontbinding overgaan, wat identificatie via gezicht of vingerafdruk bemoeilijkt. Tattoos bevinden zich diep in de huid, en zelfs zware brandwonden kunnen ze niet vernietigen. Als er een zichtbare tattoo is, kan het cruciaal bewijs zijn bij het identificeren van een slachtoffer,” aldus onderzoeker en professor Anil Jain. (Belsec)

Bron: Security.nl

Categoriën: Nieuws · Tattoo · Weetjes