tonsoftattoos.com - tattoo gallery and tattoo news site.

Schimmige praktijken in illegaal tattoocircuit

July 17th, 2008 · 23 Reacties 

Tatoeëerders die zichzelf op Marktplaats aanprijzen, nemen het soms niet al te nauw met de regels. We bellen met tattoozetter Kees. Tegen de hygiëneregels in wil hij wel bij Andrea thuiskomen. Kees: ??Geen probleem. Ik neem gewoon mijn spullen mee en we zoeken wel een schoon plekje. Wat voor tattoo wil je??? Andrea: ??De naam van mijn overleden man. En mijn tienjarige zoontje wil dezelfde tattoo, dan hebben we samen een mooie herinnering.?? Toon: ??Is hij tien? Dan mag het eigenlijk niet. Maar als u nu gewoon zegt dat hij twaalf is, doe ik net of ik het niet weet. Wanneer kan ik langskomen???


Vergunning

De strengere regels voor tattoo- en piercingshops schieten hun doel voorbij. Er zijn juist meer illegale tattooshops bij gekomen, die zich aan het toezicht onttrekken. Dat zeggen de Nederlandse Bond van Tatoeëerders, en een aantal tattooshops die hun werk wél volgens de regels uitvoeren.
Vergunning
Tattoo- en piercingshops moeten sinds juni vorig jaar in het bezit zijn van een vergunning. De GGD controleert of de tatoeëerders hygiënisch werken. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) controleert ook en deelt boetes uit. Ook is er een leeftijdsgrens; kinderen jonger dan twaalf jaar kunnen een tongpiercing of een tattoo vergeten. Daarna mag het wel, maar iemand jonger dan zestien die een tattoo of een piercing wil, mag dat alleen als een van zijn ouders meegaat. De VWA is tevreden, zegt woordvoerster Annemieke Herbregts: ??Van alle bedrijven die een vergunning hebben aangevraagd, heeft 83 procent hem ook gekregen. Dat betekent dat de branche goed werk doet.??

Maar de controlerende instanties hebben geen zicht op wat zich afspeelt bij tatoeëerders en piercingzetters die geen vergunning aanvragen. Volgens Hans Dijkstra, voorzitter van de Nederlandse Bond van Tatoeëerders, groeit het aantal illegale tattooshops. ??De vergunningen zijn duur, en nogal wat tatoeëerders hebben geen zin in die strenge regels. Zij gaan vanuit huis werken, of ze ontkennen tegen de VWA gewoon dat ze professioneel werken. Ik moet in mijn tattooshop regelmatig een tattoo redden die heel lelijk is gezet. Maar erger is dat ze niet hygiënisch werken, met alle infectiegevaren van dien.??

Last van illegale praktijken

Ook Erik Bakker van Body Art Studio in Den Haag heeft veel last van het illegale tatoeëerderscircuit. ??Alleen al in Den Haag ken ik zes mensen die stiekem bij mensen thuis tattoos zetten. Wij krijgen regelmatig mensen in onze shop die misvormd zijn door een tatoeage. Ze hebben dan heel veel littekenweefsel en zien er niet meer uit. Wij kunnen dan nog heel weinig. Mensen gaan naar illegale tatoeëerders omdat ze goedkoper zijn. Zij bieden al voor vijftien euro een tattoo aan – voor zo??n bedrag kunnen wij het niet doen. En ze doen ook dingen die wij niet doen. Vanmiddag was hier nog een jongen van twaalf met zijn ouders. Hij wilde het symbool van ADO Den Haag laten zetten, lekker groot. Dat doe ik dus niet, een beunhaas wel.’

Tattookoning Bob Moelker van de Rotterdamse Tattoo Bob moet regelmatig het geklieder van zijn beunhazende collega??s herstellen. ??Ik krijg hier zo??n twintig mensen per maand binnen met een mislukte tattoo. Een tattoomachine is op Marktplaats zo op de kop getikt. Je mag daarmee gewoon op je zolderkamer tatoeëren, en daar maken die beunhazen misbruik van. En ze ontduiken de controles door te beweren dat ze er niets aan verdienen.??

‘Hobby’ is legaal

De VWA erkent dat tatoeëren op de zolderkamer mag, zolang het een hobby is. Annemieke Herbregts: ??Iedereen kan een apparaat en inkt kopen via internet en zijn neefje of nichtje tatoeëren. Wij komen pas in beeld als iemand er geld aan verdient.?? De VWA concentreert zich bij controles nu op adressen van de tattooshops met een vergunning. ??Als we klachten krijgen van illegale toestanden, gaan we ook kijken. Maar we gaan niet actief op zoek.??

De Bond van Tatoeëerders vindt dat de controles strenger moeten. Voorzitter Dijkstra: ??Met actief speuren naar advertenties van malafide tatoeëerders kom je een heel eind.?? Ook wil de bond een overheidscampagne. ??Mensen weten vaak helemaal niet wat voor infecties en andere narigheid je over kunt houden aan een tattoo over een piercing.??

Tattoo kan dodelijk zijn
Het laten zetten van een tatoeage of piercing kan dodelijk zijn voor hartpatiënten. Dat stellen twee kindercardiologen van het Universitair Medisch Centrum Utrecht vandaag in artsenblad Medisch Contact. Bij het tatoeëren of piercen ontstaat er een wond in de huid. Bij een tepelpiercing blijft die bijvoorbeeld wel twaalf maanden openstaan. Al die tijd kunnen bacteriën binnendringen en met het bloed meeliften richting het al zo gevoelige hart, waarschuwen de artsen. Als daar een infectie ontstaat, overlijdt één op de vijf mensen.

Zeldzaam

??De aandoening komt heel zelden voor maar als het gebeurt dan is de kans op overlijden heel groot??, zegt onderzoeker en kindercardioloog Van Iperen. Bovendien kan het hart daarna ook de infectie door de rest van het lichaam verspreiden, met alle risico??s van dien. Van Iperen vindt dat kindercardiologen falen in het voorkomen van complicaties bij hun patiënten. ??Er komen vaak genoeg kinderen op het spreekuur die ineens een piercing of tatoeage hebben laten zetten, zonder dat met ons te hebben overlegd. Dat terwijl cardiologen problemen kunnen voorkomen door patiënten vooraf antibiotica voor te schrijven. Het is aan de arts om kinderen voortaan beter in te lichten, en zo gevaarlijke situaties te voorkomen.??

Bron: www.dag.nl

Categoriën: NBT · Nieuws · Tattoo · Tattoo artiesten · Tattoo forum

23 reacties tot nu toe ↓

 • slicknick // Jul 19, 2008 om 07:29:49

  “zolang het een hobby is mag iemand op een zolderkamer tattooeren????” what the fuck!! tattooeren is niet zomaar iets! juist die mensen zouden strenger aangepakt moeten worden en de verkoop van apparatuur en inkten zou niet meer verkrijgbaar moeten zijn voor deze beunhazen die denken dat tattooeren zo simpel is! en….wanneer gaat de ggd en de warenwet eens iets doen aan kwaliteit van tattooeerders?
  wanneer men niet weet waar men mee bezig is kan je de huid ook zwaar verneuken, om het maar even plat te zeggen! en welke debiel het in zn hoofd gehaald om het toe te laten om kinderen van 12 te kunnen laten tattooeren is ook niet goed wijs! de ouders die dit toestaan zijn trouwens ook niet!!
  ik begin pas vanaf 18 jaar. wel of geen toestemming van ouders boeit mij niet! het is mijn toko en mijn werk wat ik op iemand zet! mijn naam!
  graag zou ik zien dat al de shops en tattooeerders zo zouden denken. een beetje verantwoordelijkheids gevoel zou alleen maar ten gunste zijn voor het hele tattoo gebeuren!

  nog een laatste woord aan al de beunhazen en prutsers,……..wees eerlijk tegen jezelf en stop hiermee! wanneer je geen opleiding ergens kan krijgen zal dit wel een rede hebben!! waarschijnlijk zal dit te maken hebben met je instelling en het niet kunnen tekenen!!

  groeten,
  nico
  “slicknick”
  http://www.25tolifetattoos.com

 • Roady // Jul 20, 2008 om 19:07:26

  ben het helemaal met nico eens. zijn mensen zelf zo stom om voor hun 18 een tattoo te zetten? snap het niet want zeker bij mannen/ jongens groeit je lichaam tot je 18e, ne maai en stoer ik ben 13 en heb een mooie tattoo, ach ja over 5 jaar is die wel uitgelubberd maar dat geeft toch niet. Snap dat kinderen het stoer en mooi vinden maar nee sorry niet voor je 18 bent. En dan over de beunhazen, inderdaad kap ermee, niet alleen jezelf geef je een slechte naam als je het verneukt maar de hele tattoo wereld. en niet iedere beunhaas doet het thuis. Ben helaas in het bezit van een tattoo die toch wel aardig verkracht is. als ik bij een andere tattoo shop kom vragen ze me steeds weer op welke rommelmarkt ik dat heb laten doen. haha geef altijd maar eerlijk antwoord en vertel ze dan dat hij bij bodyflair uit rotterdam vandaan komt. de zogenaamde echte tattoo bob. wat altijd een strijd blijft. nou voor mij is het geen echte tattoo bob. het is 1 en al littekenweefsel, is steeds opgezet en jeukt vaak verschrikkelijk. En deze geweldige beunhaas vond ook nog eens dat de tattoo 200 euro waard was. dus zo zie je maar dat ook een beunhaas er veel geld voor vraagt. heb geen spijt van de tattoo maar wel van degene waar die door gezet is. en ggd en warenwet overal zijn regels voor, een goede tattooeerder loopt op zijn tenen om geen fout te maken terwijl dat juist de mensen zijn met hart voor hun werk, struin inderdaad nou gewoon eens dat internet af, en los het probleem van de beunhazen eens lekker op.

  en mensen kijk goed naar voorbeelden van tattooeerders zodat je met vertrouwen een MOOIE tattoo kan laten zetten waar je geen spijt of last van zal krijgen.

  groeten,
  Serge

 • jj // Jul 22, 2008 om 15:40:48

  Als er een fatsoenlijke opleiding zou wezen dan zouden er een stuk minder mongolen zijn die je mismaken. Al moet ik wel zeggen dat er ook zijn met een shop en er geen reet van bakken. Hier in scheveningen zit ook zoon daap.

 • Ev // Jul 23, 2008 om 18:42:33

  Oh, er zijn wel opleidingen hoor,om te leren tekenen ja, daar is je begin. Maar ook daar moet je toch een beetje talent hebben. Waarom zou dat nou zijn..

 • slicknick // Jul 28, 2008 om 10:08:21

  de enige opleiding die goed is, is een opleiding bij een goede tattooeerder!! via een dvd-tje leer je het echt niet. en de cursussen die op internet aangeboden worden ook niet!
  wanneer je langs een goede tattooeerder langsgaat en hij neemt je niet als leerling aan, dan zal dit een reden hebben. waarschijnlijk dat hij/zij geen potentie in je ziet!! wees eerlijk tegen jezelf en stop, of “bust your ass” met het leren tekenen!! voordat je weer een keer bij een tattooerder langsgaat!

 • Tim // Jul 29, 2008 om 15:35:50

  Ik ben het voor 99.9% met jullie eens hier maar ik kan niet ontkennen dat er ook thuis tattooeerders zijn die wel goed werk leveren en zijn veel toppers niet begonnen op een zoldertje? En is het niet de verantwoordelijkheid van degene die een tattoo laat zetten om ook even op de hygiene te letten en een portfolio van de artiest in te zien?

  voor de rest dood aan alle prutsers en succes met alle thuis artiesten die het wel goed doen!

  just my 2 cents

 • slicknick // Jul 29, 2008 om 16:19:58

  true tim, ik ben ook ooit thuis begonnen , maar wel nadat ik redelijk wat info aan verschillende tattooeerders en mn huisarts had gevraagd. maar toch kwam ik er al vrij snel achter dat dit niet de manier was om het te leren. 1,5jaar op hold gestaan totdat ik eindelijk bij errol in de leer kon.

  mijn punt is meer dat elke rand debiel tegenwoordig van andere randdebielen zomaar een machine en alle benodigdheden kan aanschaffen, om geld te maken! omdat het er zo simple uit ziet!! higiene regels zijn zo op te vragen bij de ggd en redelijk simpel na te streven. zeker met al die disposables tegenwoordig.
  tuurlijk zijn er een paar die redelijk werk leveren, maar vaak weten ze noggeeneens waar ze het over hebben. ze weten nog geeneens het verschil tussen een lijn of een kleur machine.

  ik heb ze vaak genoeg in de shop gehad met de vraag ofdat ik ze het konden leren. maar als het tekenwerk eruit ziet als dat van een kleuter en ik ze zeg dat ze beter eerst even een teken opleiding kunnen volgen voordat ze verder gaan met mensen verneuken, zijn ze beledigd.
  sorry maar kritiek kunnen ontvangen en er iets mee doen moet je zeker kunnen wanneer je echt verder wil als tattooeerder.

  groet,
  nico

  http://www.25tolifetattoos.com

 • Roady // Jul 29, 2008 om 22:12:09

  Nou heb ik over dat tekentalent nog wat toe te voegen.
  Wat ik tegenwoordig hel veel zie is dat ze eerst een afdruk van de tattoo op het lichaam zetten en die dan zeg maar over trekken. Nu kan je als tattooerder noit zonder het origineel maar met dat overtrekken aar blijft dan de kunst van het tekenen eigenlijk. Heb er verder niks op tegen hoor want vind het zelf erg belangrijk dat tattoeerders goed werk leveren zeker omdat ik er gek op ben. maar ben onlangs in zweden ook in een tattooshop geweest en daar ging het nog heel heel erg veel uit de losse hand, dan heb ik zo iets van daar zit echt teken talent die zijn werk echt vereeuwigd. en ook is het tegenwoordig moeilijk om les te krijgen in tattooeeren er zijn er al zoveel die het als geldboom zien en die er eigenlijk geen concurrentie bij willen, dat is jammer want de jongens en meiden die het ook willen worden en dan uit liefde voor het vak krijgen daardoor ook een veel mindere kans. en heb ondertussen ook heel veel werk gezien en je ziet aan het werk ook altijd wie het voor het geld doen en niet voor het vak. ik betaal liever meer aan een tattoo die gezet word door iemand die het graag doet dan dat ik goedkoper ben bij iemand die het voor het geld doet. en nico vind het eerlijk van je dat je toegeeft ook op een zoldertje te zijn begonnen maar er wel mee laat blijken hart voor het werk te hebben.

  Serge

 • slicknick // Jul 30, 2008 om 01:04:16

  teken talent hoeft zich niet alleen te uiten in freehand stuff! er zijn artiesten die dit supergoed kunnen, absoluut. neem een gastartiest van mij, electricpick, geniaal gewoon en dat bewonder ik. maar een tattoo ontwerp heeft veel te maken met de plaatsing, de beweging van het lichaam en de lijnen die in een lichaam zitten. wanneer dit meegenomen wordt in het ontwerp, zal het alleen maar ten gunste komen van de uiteindelijke tattoo.
  ik hou er persoonlijk meer van om eerst een tekensessie te doen op mn klanten en daar een afdruk van te maken om die vervolgens verder uit te werken. als dit betekend dat ik het ontwerp tien keer moet hertekenen om tot het uiteindelijke ontwerp van de tattoo te kemoen, so be it! ik wil mijn klanten het beste geven. iets wat ik zelf ook zou willen dragen.
  er zijn veel mensen die freehand werk doen, maar niet iedereen is even goed. ook al ziet het er indrukwekkend uit, het hoeft niks te zeggen.
  tekentalent betekend voor mij dus niet het freehand kunnen zetten van een tattoo. zeker niet voor mensen die net beginnen. tekentalent begint op papier! wanneer dat er goed uitziet , gaan we verder praten over een eventuele opleuding in het tattooeren.

  cheeers,
  nico

 • slicknick // Sep 17, 2008 om 18:55:17

  beste perry,
  zoals het al eerder is vermeld hierboven:
  een tattooeerder neemt alleen iemand aan waar hij potentie in ziet. een juiste instelling is ook meegenomen en wanneer hij/zij ook nog eens kritiek durft te ontvangen en er wat mee doet, is dat helemaal goed.
  wanneer je iemand in je shop haalt die beter wordt dan jijzelf, heb je het alleen maar goed gedaan als leermeester, en kan je van elkaar leren om verder te groeien!
  nogmaals, hart voor je werk hebben!!
  niet iedereen is een tattooerder of kan er zomaar 1tje worden!!!!

  cheeers

 • slicknick // Sep 18, 2008 om 06:41:42

  dat is een goede instelling ja.
  ik moet eerlijk bekennen dat ik, toen ik begon ook geen meter kon tekenen. maar het feit is nu, dat iedereen maar tattooeerder wilt worden en dat daarom de tattooeerders iets selectiever zijn geworden met het aannemen van leerlingen! dan wachten ze liever op iemand die al wat meer talent heeft. het hele tattoo gebeuren is zooooo veranderd de afgelopen 15 jaar. ik kon vroeger niet of nauwelijks aan info of aparatuur komen.
  ben blij dat ik die kans hebt gekregen 10 jaar terug.
  maar wat je zegt: wordt het wat dan is het leuk en zo niet dan is het ook goed. dat vind ik dus persoonlijk een beetje zwak. als je echt wilt dan ga je er helemaal voor. als je het echt in je hebt om tattooeerder te worden dan zal dat gebeuren, vroeg of laat. maar dan moet je wel 24/7 er voor gaan!
  succes!

 • BabyBlue // Jan 22, 2009 om 00:15:52

  Okee even als eerst ik ben het er zeker niet eens als boven genoemde beunhazen mensen echt verneuken of erger ziek maken door gepruts. Ass far ass minderjarige tattoeeren…HALLO WAAR ZIJN WE MEE BEZIG!!!!! maar wat ik wel echt FUCKED UP vind is dat is dat mensen zoals ik die dit heel graag willen leren,nee serieues dit zo graag willen als adem halen (even om mijn punt te verduidelijken) nergens een mogelijkheid krijgen om het te leren.En als je vragen stelt, meiske begin er maar niet aan want daar kom je niet tussen!! Lekker positief!! En om tot mijn 50ste varkenspoten op zolder te tattoeeren is ook niet echt te way the go!!! Ik weet je leid je concurrentie op en ze moeten potentie in je zien. Voordat ik het commentaar krijg je moet kunnen tekenen. Trust me I know I can. Was dat maar het probleem want blijkbaar, maakt het geen fuck uit of je wel of niet kan tekenen het is blijkbaar te leren. What the Hell??? Dus ik kan me inleven dat mensen dit als enige optie zien om een passie te uiten!!! Dus als iemand iets beters weet let me know allright!!! THNX Anyway!!!

 • henk // Feb 9, 2009 om 01:40:35

  nou ik werk ook thuis en doe het wel gezond daar is niks mis , niet iedereen heeft de poen om daar ff vier of zes honderd euro neer tetellen want zo duur is het wel geworden , als een artiest een beetje na de prijs zou kijken dan komen de mensen niet naar een thuis artiest toch . ??

  houdoe …

 • Harm // Feb 9, 2009 om 16:42:51

  Tuurlijk Henk! Tattoos zijn gewoon te duur dat is het!

  Tattoos zijn duur omdat tatoeëren een ambacht is waar men jaren lang mee bezig moet zijn om het niveau te halen van de toptatoeëerders van dit land. Bovendien werkt het precies de andere kant op als jij zegt, mensen die kwaliteit kunnen waarderen hebben het geld voor een tattoo over, desnoods na een paar maanden sparen. Een tattoo staat er voor je leven op, dus het is de investering zeker waard! Bovendien, als iemand de bagger van een goedkope beunhaas die vanuit huis werkt niet kan onderscheiden van het werk van een (duurdere) top artiest, of zich puur laten leiden door de prijs verdienen ze niet beter.

 • Nadine Morris // Jun 28, 2009 om 11:15:16

  Ik heb een probleem. Mijn ex man, (waar ik niet zo goed mee omgaat), heeft idd via internet ofzoiets een tattoeer diploma gehaald. Tenminste, hij heeft iets hangen waarop staat dat hij gediplomeerd is. Ik weet dat hij geen stage heeft gelopen en zeker niet in de leer is geweest bij een “echte”.

  Ik ben niet voor niks van hem gescheiden. Die man verprutst alles.

  Ik heb wel samen met hem twee kinderen. Waar ik idd mee zit is niet alleen de hygienische aspecten van een hobby artist, maar de leeftijdsgrens.

  Als mijn kinderen bij een shop gaan, worden ze geweigerd. Mijn ex man heeft zichzelf de laatste jaar helemaal geinkt, zijn vriendin zit er ook aardig onder. My children are next….

  We hebben co-oudeschap. Ik heb geen poot om op te staan.

 • sebas // Sep 8, 2009 om 05:14:48

  dit is dus ook waarom ik niet zon ”zolderkamer” gast wil worden!
  ik ga hoop gewoon bij mijn eigen vaste tattoo shop in de leer te kunnen gaan…. een kleine kans
  maar ik laat m gewoon af toe mn tekeningen zien
  en mischien dat het dan zo kan en als dat niet het geval is helaas pindakaas voor mij!
  dan hoe ik het wel lekker bij tekenen en schilderen of tatoos ontwerpen voor vrienden/kennisen
  ik zie tattooeren zoiezo als een ambacht en niet als een hobby!
  ik bedoel tekeningen of schilderijen maken voor mensen is leuk…. maar tatoos op iemand lichaam te mogen zetten is voor mij echt het hoogst haalbare wat ik met mn creativiteit zou kunnen doen

  afz sebas

 • Sjef // Jan 13, 2010 om 17:20:27

  >Tatoeëerders die zichzelf op Marktplaats aanprijzen….

  Ga eens een middagje op hyves.nl surfen en lees ook de blije reacties van hun klanten. Humor

  Het hebben v e GGD vergunning is een stap in de goede richting. Helaas weten klanten niet dat enkel het hebben van deze vergunning geen garantie voor het krijgen van een mooie tattoo is!

 • lange22 // Oct 13, 2010 om 22:04:26

  okee okee even een klein dingetje, als die prof tattooierders het is niet zo hoog in hun koppie zouden hebben dan zou er al een aardig probleem weg zijn. is het niet mogelijk als tattoo artiest zijnde om iemand die misschien dan wat minder tekend maar wel echt de wil heeft om er echt voor te gaan gewoon ook te helpen met het tekenen. ik ken genoeg tattoo artiesten die ook niet zo geweldig tekenen maar wel heel mooi werk leveren.

 • Marisa // Oct 13, 2010 om 22:15:29

  Even iets anders he… Dit bovenstaande verhaaltje is al van 2008. Lijkt me niet echt heel zinnig nu hier nog op te gaan reageren maar als je je ei kwijt wilt kan dat uiteraard op ons forum 😉

 • marcel // Jan 5, 2011 om 14:42:39

  Heeft iemand al eens goed in de Tattoo Planet gekeken? Staat met grote regelmaat ” bagger” 1e klas in. Dat zijn toch allemaal profs?

  Schij toch uit met dat liever meer betalen voor iets goeds. Gewoon je verstand gebruiken en een eerlijke kunstenaar zijn werk laten doen. Hobby of pro…duur of goedkoop.
  Hoe vinden we dan de tattoos uit borneo bijvoorbeeld, wil je daar mee lopen? Lampenolie een bamboe in je lijf? aangemaakt met een vette rochel… Als het maar volgens de GGD gaat he!

  Ben er klaar mee, ik ga een hobby plaatje zetten.
  Prettige dag verders

  Hennie

  Bij heel veel prof tattoeerders gaat het echt wel om het geld.

 • dennis // Apr 1, 2011 om 10:56:20

  vergeet iedereen hoe die begonnen is?
  ik ken jongens die thuis tattooeren in amsterdam ,die beter zijn dan in een shop zijn gezet…en ook hun krijgen mensen die iets kut in een shop hebben laten zetten..tattooeren is een vak en geen rockstar of popsterretjes..
  dus als je goed werkt en schoon wtf..
  groetjes
  dennis

 • Prutswerkhater // May 17, 2011 om 00:47:00

  Waauw.. wat ik hier nu lees is wel ernstig..
  Ik ben van mezelf een hele goede tekenaar (erfelijk), anderen zeggen het ook.
  Nu is mn familielid ook een tattooeerder, echt zown typisch motor-loving langharige coole man je weet wel 😀
  Totdat hij mij een keer zei: je kan zo goed tekenen waarom probeer je niet te tattooeeren?

  Nu ben ik lekker gemotiveerd alle spullen gehaald, al een aantal tevreden klanten gehad zonder prutswerk.
  En dan krijg ik overal te lezen en te horen over prutswerkers!! gaffedamme zeg!!
  Das gewoon de boel rapinggggg!! Types zoals jullie zijn luie talentloze profiteurs met alleen euro tekens in hun ogen!

  Ik raak hierdoor bijna ge-demotiveerd omdat ik dan denk dat er nog weinig te vinden valt qua vacatures..

  Mijn idee is gewoon wanneer je iemand wil aannemen in je tattoo shop, hij of zij een half uurtje de tijd moet nemen om te gaan free-stylen in het tekenen van een ontwerp. Dan kan de werkgever zien of hij of zij inzicht heeft. Dat zou dan je sollicitatie gesprek moeten zijn 😉
  Goeie tip of niet? 😉

 • Prutswerkhater // May 17, 2011 om 00:54:57

  Dit is trouwens net zoiets als MODELLENWERK
  Hahahah Je moet HET hebben.
  Stel dat er een model gezocht word typisch lang dun en je weet wel hoe er oppervlakkig over word gedacht.. en je komt als een be-wratte trol aan bij een modellenbureau, nadat je een MODELLENWERK-OPLEIDING (ja die heb je nu ook ja..) hebt gevolgd van zoveel euro’s.. nou forget it
  Of ook al ben je lang dun mooie huid blablabla, en je loopt op de catwalk als een dronken sloeber met jeukende herpes overal, dan heb je HET nog steeds niet.

  Ik bedoel, ik kan goed tekenen, en ik ben mezelf nu alleen aan het ontdekken hoe goed ik ben in tattoeeren in combinatie met mijn teken-talent.

  Maar deze beunhazen en aasgieren willen snel geld, geld, geld. Oplichters.. Geen liefde en respect voor tattooeerders en de geschiedenis, dat maakt mij boos.