tonsoftattoos.com - tattoo gallery and tattoo news site.

VWA waarschuwt voor chemische verwijdering tattoo

July 28th, 2008 · 2 Reacties 

(Novum) – Alle preparaten waarmee tatoeages chemisch worden verwijderd moeten als geneesmiddel worden geregistreerd. Deze verwijderingsmethode kan namelijk leiden tot infecties, staat in een advies van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) aan minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA). Momenteel is slechts van een van de in Nederland gebruikte preparaten vastgesteld dat dit als medicijn moet worden gezien.

Een van de manieren om tatoeages te verwijderen is het injecteren van een chemisch preparaat in de huid. Met een tatoeƫertechniek wordt de huid volgespoten met stoffen die een ontsteking veroorzaken. De kleurstoffen van de tatoeage worden hierdoor afgestoten. Er kunnen hierbij wel infecties ontstaan. Bij de VWA, die onder meer toezicht houdt op de veiligheid van consumentenproducten, zijn gevallen bekend van grote en sterk ontsierende littekens.

Als Klink het advies van de VWA overneemt mogen de preparaten niet worden gebruikt, totdat ze geregistreerd zijn als geneesmiddel. Hierbij kan worden gekeken naar de mate van deskundigheid die de gebruiker van het preparaat moet bezitten. Van de andere methoden om tatoeages te verwijderen, zoals chirurgie en lasertherapie, kan volgens de VWA worden aangenomen dat de kans op infectie kleiner is.

Categoriën: Nieuws · Tattoo · Tattoo Verwijderen

2 reacties tot nu toe ↓

 • slicknick // Jul 28, 2008 om 23:24:56

  weer een rede om alle beunhazen en de verkoop van machines en supplies aan te pakken!
  chemische bende in je lichaam proppen,….nee dat is gezond!!
  “Een van de manieren om tatoeages te verwijderen is het injecteren van een chemisch preparaat in de huid. Met een tatoeĆ«ertechniek wordt de huid volgespoten met stoffen die een ontsteking veroorzaken.” ??????
  was het niet de bedoeling van de nieuwe regels dat we ontstekingen gingen voorkomen?
  man man man, wat zijn we weer lekker bezig!!

 • Sigrid // Apr 26, 2010 om 10:20:17

  Dankzij de komst van revolutionaire lasers zoals de Q-Switched YAG laser kunnen tattoo’s / tatoeages nu zonder probleem en zonder littekens, verwijderd worden.

  Men moet weten hoe de laser reageerd met de huid en inkt,en men moet de kunst begrijpen van het vinden van de juiste afstellings sterkte om de inkt te verwijderen zonder de huid te beschadigen en complicaties te voorkomen.
  Het is belangrijk om uw tattoo/tatoeage verwijdering of vervaging toe te vertrouwen aan een gespecialiseerd verwijderings praktijk/kliniek of instituut.
  Er is een groote variatie aan lasers die worden gebruikt voor cosmetische doeleinden een tattoo/tatoeage verwijderings laser is op veel gebieden belangrijke anders dan een laser die gebruikt wordt voor haar verwijdering laat u hier door niet misleiden.